úterý 13. ledna 2015

tlustice


šaty H&M
fotky od ivanush , edit já



tlustice není žádné označení pro korpulentnější ženu či dívku. tlustice jsou malé krásné sukulenty, zmenšeniny velkých stromů a tak trochu mi připomínají baobaby. mít rád tyhlety rostlinky mě naučil michal. když jsem s ním začínala randit, byla to věc, která mě u něj doma asi nejvíc zaujala - spousta rostlin, podobných bonsajím, které společně vytvářely malý lesík, fantastický minisvět. 
máme jich teď na našem bytě spoustu a já se těším na jaro, až budeme "řízkovat" a bude jich ještě víc. každý týden je zalívám. sukulenty sice nějak přehnanou vodní péči nepotřebují, ale u nás je docela sucho, takže jim dopřávám vlhko častěji. taky si jich daleko víc všímám, s michalem si je vždycky prohlížíme na ulicích v oknech, jak jsou hezky upravené nebo naopak zanedbané, jak jsou velké..haha.

tak to bylo něco málo k mému vztahu k flóře :)

co říkáte na zimu? sníh napadl a roztál, stromy začínají pučet, jeden den je venku na slunci 15 stupňů a další den vane ledový severní vítr, který je krutý, a už tak nízkou venkovní teplou snižuje o pár dalších stupňů směrem dolů. co to jako má být? příroda si z nás tropí žerty, hraje si na duben nebo...? a řekněte - kdo by už nechtěl jaro? já jsem za nástup jara všema deseti. konečně budu moct nosit tyhle šaty i venku, taky budu moct chodit v polobotkách a odhalovat kotníky bez toho, aby to někoho pobouřilo, nebudu vypadat jak velká chodící maxihouska a věřím i tomu, že nebudu mít neustálou potřebu se nacpávat, řekla bych až přecpávat. prostě já chci jaro!






pac. b

19 komentářů:

  1. Skvělé fotky ^^
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. nad sukulentami prave premyslam, lebo mi kvietky pocas mojej vianocnej nepritomnosti v praci uhynuli :/ a sukulenty by vraj mali byt odolnejsie voci nedostatku vody..alebo potom este kaktusy, ale tie vraj vytvaraju negativnu energiu (podla feng suej) ..
    ..inak neni fauna zivocisny svet a flora ten rastlinny..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, vydrží bez vody opravdu dlouho, ale samozřejmě pokud chceš, aby ti vzkvétaly, je starost o ně důležitá - takže je 1za týden až dva zaliješ, občas pohnojíš atd.

      A jo, je to flora :D ja jsem to psala vcera ve dvr rano a uz jsem byla uplne mimo..ale dik za upozornění.

      Vymazat
  3. Krásná ženo, mohu se zeptat, Ty už nestuduješ či jsi dostudovala či už se jen učíš od života?
    Danke! Měj se famfárově.

    OdpovědětVymazat
  4. sukulenty jsou fakt lásky! my máme tlustici hrozně velikou, tak půlmetrovou a v pokoji mám pak několik malejch rostlinek a jeden větší břečťan. kdybych měla víc prostoru tak si založím taky minilesík

    OdpovědětVymazat
  5. - zase jednou k zulibani. do puntiku. a me tohle pocasi desi, ocekavam apokalypsu. amen
    pees - ty saty sili jen a jen na tebe ! kdokoli jinej v nich totiz musi vypadat jako zbloudilej klient bohnic

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky, saty aj dievca krasne, a sukulenty urcite ano - krasne vyzeraju, netreba sa o ne moc starat, a citim sa v ich spolocnosti tak trochu exoticky, aj ked vlastne neviem odkial povodne pochadzaju...a osobne milujem aj kaktusy, ale tei si robia co chcu a ziju a hynu bez ohladu na to, ako sa o ne (ne)staram....takze s kaktusmi je to u mna vzdy loteria, ci u mna preziju a dokedy.

    OdpovědětVymazat
  7. moc krásné fotky :) jaro už bych taky brala všemi deseti, jen co je pravda...no, ale ještě si asi chvilku počkáme...

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovědětVymazat
  8. díky za připomenutí - na jaře si od našich nařízkuju nějaký tlustice a začnu taky pěstovat :) ještě sehnat nějaký hezký květináče...
    a tobě to tak sluší!

    OdpovědětVymazat
  9. ty sukulenty jsou krásné, ale mnohem víc se mi líbí tvé šaty!

    OdpovědětVymazat
  10. šaty jsou super, ale ještě víc se mi líbí, jak píšeš! nestuduješ něco s literaturou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik moc, nestuduju. Ja uz nestuduju vubec ))) ale byla jsem v olomouci na oboru kombinujicim dejiny umeni, muzikologii, film a divadlo.

      Vymazat
  11. http://denikreferendum.cz/clanek/19651-kterak-norska-barbie-a-jeji-kamaradi-o-naivitu-v-kambodzi-prisli

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní, polib mi prdel - ano, takhle narovinu a bez jediného uzardění to píšu. Zvláštní, že vykořisťování tady vždycky bylo, je a bohužel bude, ale až teď to všichni začali řešit. Společnost je prostě zlá, krvežíznivá, podlá a celkově zkažená, ale problém řetězců, jako je zrovna hm, bych pořád řadila níž než to, že je skupina lidí schopná povraždit celou školu dětí, nebo že si pět blbů "troufne" zmlátit jednoho. Víc psát nebudu, nechce se mi s nikým dohadovat... tohle se líp řeší nad pivem.

    OdpovědětVymazat
  13. http://video.aktualne.cz/dvtv/pozor-neverte-mediim-hlasa-remunda/r~462de2baadf611e49e4b0025900fea04/ Remundy do prdele snad nepošleš...

    OdpovědětVymazat

za každý komentář vás to bude hřát u srdce. slibuju!