neděle 5. prosince 2010

Idiot


Seznamte se, jsem dívka pomatené mysli a pochybných mravů. Mám ráda básně, černobílé fotky, zajímavé lidi a Ondru. A taky Růnku a svou rodinu. A boty, vůni kůže a vánočního stromečku, mleté kávy, Miss Dior Chérie, kopretiny a fialky. Ráda se dotýkám vlasů a ráda foukám do odkvetlých pampelišek. Baví mě procházet se po pláži, když se mi chodidla zabořují do písku. A jsem velký lenoch, zároveň však nedokážu žít bez pohybu. Mám ráda pivo, dobrou whiskey a Black Russian!!!:)


Můj vkus je zvrhlý a mé názory možná (dle některých) stupidní, ovšem stojím si za tím, co říkám. Protože taková já jsem. Miluju český jazyk a vadí mi lidé, kteří češtinu "przní" - nedostatek či přebytek čárek, -s a -z, vyjmenovaná slova ... Jsem Češka, jsem hrdá na svůj jazyk a tak trochu opovrhuji těmi Čechy, kteří nejsou schopni se mateřštinu naučit (promiňte, to je ta má upřímnost..)

Ne vždy se usmívám na celý svět, bývám nevrlá a občas také vulgraní - svou "humpoláckou" mluvu obhajuji slovy : "Má slovní zásoba je díky nim mnohem bohatší a jaksi barvitější"!




Nejsem hodná holka, na druhou stranu bych nikomu nechtěla ublížit.


Někdy jsem až přespříliš upřímná. Jenže já nemám ráda úlisné lháře... a sama taková být nechci.



Omlouvám se všem dívkám, ženám, chlapcům i mužům, kteří trpěli díky mému minulému článku - těm, kteří OPRAVDU zažili anorexii. A budu si myslet své o těch, kteří jen potřebují polechtat ego a být v centru dění...:)





...a pées nakonec: Jsem ráda za všechny, kteří můj blog čtou (72 je číslo, které jsem nečekala. Děkuji!). A těm, kterým se tu nelíbí, můžu jen vzkázat: Mějte se hezky, vypište zde své negativní emoce a jděte o dům dál...anebo tady klidně zůstaňte a pište, pište, pište:)



Všem krásný den a brzy dodám už to překvapení (omlouvám se, škola je teď úděsná...ale sliby plním, i když ne včas).



Takový malý edit...pro zasmátí, zamyšlení a abyste věděli, že jsme ještě píča, to jsem zapomněla totiž napsat;)


Anonymní řekl(a)...

Máš pravdu je to tvůj blog. Asi si založim blog o tom jaká seš píča a rozmazlená svině a tvoje rodiče maj nejspíš spoustu prachů a ty je s radostí utrácíš. To je super nápad! Holky co tímhle trpí tak to skrývají, ale před rodinou, která o tom jejich blogu vůbec neví. Máš pravdu seš fakt blbá a dementní, jinak bys nekecala takový píčoviny............
 

Tak tedy...Lovu zdar, hrdino!!!:)



Přeji hezký den všem. B

16 komentářů:

  1. Hezké vyznání, přiznání ...

    A souhlas s przněním češtiny. I když nutno uznat, že s/z je občas oříškem i u mě, byť se snažím.

    OdpovědětVymazat
  2. grrh,slečno,proč nepřidáváte víc,hmm?
    s tím psaním spisovně jsem ale na štíru.. baví mě psát nespisovně..prostě tak jak mluvím a néé nějak pro-mě-uměle... na druhou stranu se snažím vyhejbat(!:D) pravopisným chybám,protože sama nesnáším,když někdo napíše úplně notoricky známý slovo se špatným I/Y,apod..

    OdpovědětVymazat
  3. Lindo, díky..:) jé, mně a mě je problematické..:D

    Cookie, nevadí mi hovorová čeština, ale spíše hrubky. Ovšem musím uznat, že taky nejsem zrovna velký fanoušek takového toho pražského "e", které se vyslovuje jako něco mezi "e" a "a".

    Příklad: "halaaaaaa, voraaaal!"..:D Na druhou stranu, v Praze ať se mluví po pražsky. Ale co nesnáším jsou Moraváci, kteří chtějí být děsně "kůůůl" - velkej, blbkej, pitomej..:) A taky nemám ráda, když se Pražáci smějí nám z Moravy kvůli našemu "dialektu"...pffff...:D


    Ale jakože jinak jsem hodná a nenáročná dívka...

    Pac. B

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, děkuji..:) a pokud by to náhodou byla ironie, tak...taky děkuji:)

    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  5. Co se češtiny týče - jsem mírumilovná ovečka. Nevadí mi chyby, čárky ani překlepy. Co se týče české gramatiky - jsem pro změnu některých slov (například pro odstranění vzorů skica, gejša, paňáca atd., vždyť o jejich existenci ví jen Ústav pro jazyk český).

    OdpovědětVymazat
  6. No, Agnes....zapomněla jsem na jednu věc:D Nechápu, proč některým "géniům" vadí používání výrazů jako vědec, policista, atd...pro ženy..:D

    Ale to je něco jiného...Gramatické chyby mi vadí především v médiích, na veřejných prostorách,...Ale někteří blogeři mi s tím taky sají krev. No nedá se. Každý jsme dobrý v něčem jiném, že...

    OdpovědětVymazat
  7. ..no, anonym moc "umění čárek" neovládá...:D

    Ale nic proti, v rozčílení se sekne každý, chápu to.

    Každopádně přeji všem, i těm, kteří mě z celého srdce nejspíš nenávidí (logické a pravdivé odůvodnění zajisté máte, o tom nepochybuji!), hezký den :)

    Pac. B

    OdpovědětVymazat
  8. já sama trpím dyslexii a pravopis mi dělá problém a vadí mi to na sobě, ale všichni neumí tak dobře češtinu. A mrzí mě že se posmíváš lidem co neumí pravopis, všichni to nedělají schválně a někteří se za to stydí

    OdpovědětVymazat
  9. šíšo, toto pochopím...měla jsem to více rozepsat, omlouvám se. Můj přítel má také dyslexii, ovšem on sám se mi přiznal, že čárky mu na základce šly...jenže lenost byla silnější.


    Takže se omlouvám. Vadí mi spíš lidé, kteří si hrají na to, že sežrali všechnu moudrost světa, ale zároveň neumí dobře česky...



    No, snad to pochopíš, jak jsem to myslela:) A ten "žert" s anonymem. Nemohla jsem si to odpustit. Když už někdo kritizuje, tak by měl s grácií a správně...

    Děkuji za kritiku a polepším se:)

    Hezký den. B

    OdpovědětVymazat
  10. Jessie, ty? Ty mi závidíš....? :) Já závidím tobě, nejenom tvou krásu, ale i tvůj talent!!!

    Ale děkuji ti..Měj se krásně. B

    OdpovědětVymazat
  11. Taky nemám ráda lidi, kteří výrazně przní češtinu. Nejvíc mi to vadí na facebooku, když se někdo snaží psát hrozně moudře, pomalu tam filozofuje a naseká ve větě několik hrubek.
    ...Musím se přiznat, že mi taky třeba něco uletí a řekla bych, že je jen málo lidí, komu ne.

    A pivo mňam, ale whiskey...té asi nikdy nepřijdu na chuť :D

    OdpovědětVymazat
  12. bože, ten komentár..by som autora preplieskala! dve tri cez hubu:D

    OdpovědětVymazat
  13. terko....já jsem třeba nemyslela lidi, co mají např. dislexii atd. a taky ty, kteří udělají čárku občas....Spíš mám na mysli ty mistry, kteří háží moudra, ale skutek utek. No a na vrcholu stojí takové to "čauqíííí", "Milušínquju těěěěě"...:D

    Ale tak, proč ne...:)

    Foly, nedá se. To je internet... Těžkou hlavu si z toho nedělám, neřeším, nepřepínám. Ovšem od člověka "takového" formátu, jakým zajisté pisatel je, bych očekávala spíše konstruktivní kritiku, než snůžku vulgaritsmů a síry. Ale nevadí, každý jsme jiný..:)


    Pa, mějte se hezky. B

    OdpovědětVymazat
  14. Takze jste vlastne takova... uplne normalni holka :)

    OdpovědětVymazat

za každý komentář vás to bude hřát u srdce. slibuju!